Sestavine za 4 osebe:
– 3 šalotke
– 300 g svežih šampinjonov
– 100 g masla
– 50 ml belega vina
– 100 ml zelenjavne juhe
– Sol
– Poper
– Domači vlivanci (glej recept spodaj)
– Drobnjak ali peteršilj
– 2 rumenjaka
Šalotko drobno sesekljajte, šampinjone očistite in jih zrežite na poljubne rezine. Šalotko skupaj s šampinjoni popecite na maslu. Prilijte vino in juho, začinite s soljo in poprom in kuhajte, da povre skoraj vsa tekočina. Primešajte vlivance in drobnjak ter razžvrkljane rumenjake. Na hitro popecite in postrezite.
Domači vlivanci. Sestavine za 4 osebe:
– 400 g moke
– Sol
– 4 jajca
– 100ml mleka
– Žlico masla
V skledo presejte moko in naredite jamico. V drugi skledi stepite jajca, jim dodajte mleko in tekočino vlijte v jamico. Od sredine navzven s kuhalnico zmešajte zmes in nato zgnetite gladko testo. Iz testa oblikujte vlivance (mini svaljke) in jih stresite v vrelo vodo. Vlivance v vodi premešajte in pustite, da priplavajo na površje. Nato jih pustite, da lahno vrejo nekaj minut. Kuhane vlivance s cedilom vzemite iz vrele vode in pustite, da se odcedijo. Nato jih prelijte s stopljenim maslom. Uporabite jih lahko kot prilogo ali pa kot glavno jed. Dober tek!