Testo:
- 300 g moke
- 110 g mrzlega masla
- 9-10 žlic mrzlega mleka
- ščep soli
- 1,5 žlice kisle smetane
- 2 rumenjaka
Nadev:
- 500g gozdnih sadežev(lahko zamrznjenih) uporabite lahko
- poljubno sadje
- 3 žlice sladkorja v prahu (oziroma po potrebi)
Preliv:
V lonček, ki drži 0,5 l dodamo:
- 2 jajci
- 2dl sladke smetane
- 1 zvrhano žlico gustina
- 2 do 3 žlice sladkorja
- ščep soli
- toliko mleka, da bo lonček poln
Iz zgoraj naštetih sestavin na hitro zamesimo testo, ki ga zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik vsaj za pol ure. Nato testo razvaljamo na 2 do 3 mm debelo in ga denemo na s peki papirjem obložen model za torto (26 cm). Na testo stresemo gozdne sadeže, katerim smo primešali sladkor.
Sestavine za preliv na hitro zmešamo z električnim mešalcem (tekočine naj bo 0,5 l) in polijemo čez sadje. Pečemo na 190 stopinjah 50-60 minut (do zlato rjave barve).
Poleg mlačne pite se prileže kepica vanilijevega sladoleda.
Dober tek!