Testo:

  • 300 g moke
  • 110 g mrzlega masla
  • 9-10 žlic mrzlega mleka
  • ščep soli
  • 1,5 žlice kisle smetane
  • 2 rumenjaka

Nadev:

  • 500g gozdnih sadežev(lahko zamrznjenih) uporabite lahko
  • poljubno sadje
  • 3 žlice sladkorja v prahu (oziroma po potrebi)

Preliv:
V lonček, ki drži 0,5 l dodamo:

  • 2 jajci
  • 2dl sladke smetane
  • 1 zvrhano žlico gustina
  • 2 do 3 žlice sladkorja
  • ščep soli
  • toliko mleka, da bo lonček poln

Iz zgoraj naštetih sestavin na hitro zamesimo testo, ki ga zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik vsaj za pol ure. Nato testo razvaljamo na 2 do 3 mm debelo in ga denemo na s peki papirjem obložen model za torto (26 cm). Na testo stresemo gozdne sadeže, katerim smo primešali sladkor.
Sestavine za preliv na hitro zmešamo z električnim mešalcem (tekočine naj bo 0,5 l) in polijemo čez sadje. Pečemo na 190 stopinjah 50-60 minut (do zlato rjave barve).
Poleg mlačne pite se prileže kepica vanilijevega sladoleda.

Dober tek!