Testo:
- 6 jajc
- 2 vanilijeva sladkor
- 2 lončka (jogurtov) sladkorja
- 2 lončka olja
- 2 lončka mleka
- 4 lončke moke
- 2 pecilna praška
Skutin nadev:
- 500 g skute
- 1 kisla smetana
- 1 jajce
- 2 vanilijeva sladkorja
Sadje: sveže ali iz kompota
Penasto umešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor. Nato dodamo še preostale sestavine za testo.
Z električnim mešalcem zmešamo sestavine za skutin nadev.
Polovico mase vlijemo v pekač (cca 40×25) in pečemo na 200 stopinj 15 minut. Potem čez testo potresemo 0,5 kg sadja (npr. višnje iz kompota), prekrijemo s skutnim nadevom ter z drugo polovico mase. Spečemo do konca (preverimo z zobotrebcem). Pečen biskvit potresemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek!