Testo:

  • 6 jajc
  • 2 vanilijeva sladkor
  • 2 lončka (jogurtov) sladkorja
  • 2 lončka olja
  • 2 lončka mleka
  • 4 lončke moke
  • 2 pecilna praška

Skutin nadev:

  • 500 g skute
  • 1 kisla smetana
  • 1 jajce
  • 2 vanilijeva sladkorja

Sadje: sveže ali iz kompota

 

Penasto umešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor. Nato dodamo še preostale sestavine za testo.

Z električnim mešalcem zmešamo sestavine za skutin nadev.

Polovico mase vlijemo v pekač (cca 40×25) in pečemo na 200 stopinj 15 minut. Potem čez testo potresemo 0,5 kg sadja (npr. višnje iz kompota), prekrijemo s skutnim nadevom ter z drugo polovico mase. Spečemo do konca (preverimo z zobotrebcem). Pečen biskvit potresemo s sladkorjem v prahu.

Dober tek!