TESTO:
– 200g moke – 2 žlici kakava – Sol – 50g sladkorja – 1 jajce – 100g masla – 100g mandljev
NADEV:
– 500g skute – 125g sladkorja – 40g škroba – 4 jajca – Limonina lupinica – 200ml sladke smetane
– 650g jabolk – Cimet
PRELIV:
– 4 žlice medu – Sok 1 limone
Iz sestavin za testo pripravimo krhko testo. Zavijemo ga v folijo in pustimo počivati 1 uro v hladilniku.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Model za torto (24 cm) namastimo z maslom in ga posujemo z mandlji. Testo razvaljamo in z njim obložimo dno in obod modela. Testo enakomerno prepikamo z vilicami.
Za nadev v skledi zmešamo skuto, sladkor, škrob, jajca in limonino lupinico. Sladko smetano z mešalnikom čvrsto stepemo, jo dodamo skutni masi in nežno premešamo, da dobimo enotno zmes. Maso razporedimo po testu.
Limono prerežemo in ji iztisnemo sok. Jabolka operemo, olupimo, jim odstranimo peščišča in narežemo na krhlje. Z njimi obložimo kolač in potresemo s cimetom. V ponvi segrejemo med, da karamelizira. Zmešamo ga z limoninim sokom in prelijemo po kolaču. Pečemo v ogreti pečici 60 minut.
Malo več dela vendar se je vredno potruditi.
Dober tek!