Iz okusnih in zdravih špargljev smo tokrat pripravili ŠPARGLJEVO PITO In kaj potrebujemo za pripravo? Seveda šparglje in še nekaj malenkosti …
– 250g moke
– 125g zmehčanega masla
– ščep soli
– 1 jajce
– ščep sladkorja
– noževa konica pecilnega praška
Nadev:
– 500g špargljev
– 1 kisla smetana
– 5 jajc
– riban sir
Vse sestavine za testo zgnetemo v gladko testo in ga postavimo v hladilnik za pol ure. Nato namastimo pekač in ga obložimo s testom (okrogel pekač za pite). Šparglje narežemo na poljubne kose (nekaj špargljev pustimo celih za dekoracijo) in jih stresemo v slano vrelo vodo, kjer jih dušimo nekaj minut. Nato stepemo jajca in primešamo šparglje, kislo smetano in nariban sir (količina po želji). Nadev prelijemo čez testo (po želji okrasimo s celimi šparglji) in pečemo na 180 c dobre pol ure oziroma do zlato rumene barve.
Dober tek!