- 1l mleka
- Sol
- 25 dag riža
- 5 dag masla
- 4 jajca
- 4 dag sladkorja
- Vanilijev sladkor
- 60 dag jabolk
- 4 dag sladkorja
- Limonina lupinica
- 1 dl sladke smetane
Mleko osolimo, zavremo, dodamo maslo in riž. Kuhamo 20 min, nato riž ohladimo. Rumenjake in sladkor penasto umešamo ter jih dodamo rižu. Iz beljakov naredimo trd sneg in ga narahlo umešamo k rižu.
Jabolka olupimo, naribamo, osladkamo, dodamo limonino lupinico in primešamo smetano. Polovico riža razgrnemo v namazan pekač, naložimo jabolka in pokrijemo z drugo polovico riža. Da dobimo lepo skorjico lahko riž prelijemo s sladko smetano. Damo v pečico in pečemo cca 40 min na 170 C
Poleg se prileže tudi omaka iz gozdnih sadežev.
Obilo užitkov pri pripravi.