RECEPT z veseljem delimo z vami. Za 4 osebe potrebujemo:
– 4 velika jabolka (npr. zlati delišes)
– Ščepec mletega cimeta
– 60g rozin
– 4 zdrobljeni piškoti (npr.amaretti)
– pest drobno sesekljanih orehov
– 4 žlice tekočega medu
– 100 ml vroče vode

Pečico segrejte na 200 stopinj. Jabolka operite in jih osušite s krpo. Z manjšim nožkom na vrhu vsakega jabolka zarežite krog ter odstranite te vrhnje dele in jih prihranite. Nato izdolbite peščišča.

Po jabolkih porazdelite cimet. Zmešajte orehe, rozine in piškotne drobtine ter z njimi napolnite jabolka. V vsako jabolko vlijte še žlico medu in ga zaprite s prej prihranjenim zgornjim delom. V ognjevaren pekač postavite jabolka skupaj, tako da se ne bodo prevrnila. Na dno posode prilijte vročo vodo, pokrijte s folijo in pecite 30 min, da se zmehčajo, vendar folijo odstranite že po 15 minutah.

Vzemite jabolka iz pečice in jih pustite nekaj minut počivati.
Poleg se lepo prileže maskarpone.

Želimo vam obilo učitka pri pripravi.