Za testo potrebujete:
– 125 g masla ali margarine
– 125 g sladkorja v prahu
– 125 g maka (lahko nadomestite z orehi, lešniki)
– 3 rumenjaki
– 3 beljaki (sneg)
– noževa konica pecilnega praška
– pest drobtin namočenih v rumu
Za nadev pa:
– 6 rumenjakov
– 6 beljakov
– 5 1/2 žlic sladkorja
– 3 žlice ostre moke
– 500 g mascarponeja (sobne temperature)
In še postopek:
z električnim mešalnikom zmešajte rumenjake, sladkor in maslo. Nato dodajte mak, drobtine in na koncu sneg beljakov.
Okrogel pekač (24 cm) obložite s peki papirjem, vlijete testo in denete v pečico na 180 C ter spečete do polovice (15 do 20 minut). Za pristnejši okus lahko nato pokapljate biskvit s kuhano in ohlajeno kavo.
Še nadev. Rumenjake s petimi žlicami sladkorja penasto umešamo, da se delajo mehurčki. Beljake s pol žlice sladkorja stepemo v trd sneg. Rumenjakom dodamo moko in mascarpone, dobro ter enakomerno premešamo. Na rahlo vmešamo še trd sneg. Nadev polijemo po biskvitu in pečemo še 1 uro na 180 C.
Malce več dela, ampak je vredno.
Pa dober tek!