Za pripravo doma prilagamo RECEPT za 4 osebe. Sestavine:

  • 4 fileje piščančjih prsi
  • 1 žličko mletega cimeta
  • 2 žlički mlete kumine
  • Sol
  • Olivno olje
  • 1 belo čebulo
  • 3 stroke česna
  • 3 žličke tekočega medu
  • 2 žlički limoninega soka
  • Pest zelenih oliv (količino prilagodite vašemu okusu)
  • 1,5 dl perutninske juhe

4 fileje piščančjih prsi (cca.125 g) oplaknite in obrišite. Natrite jih z mešanico začimb (1 žlička mletega cimeta, 2 žlički mlete kumine in ščepec soli). Meso nato cca 8 minut z obeh strani pecite na 2 žlicah olivnega olja, da lepo porjavijo. Nato ga vzemite iz ponvice in v istem olju popražite nasekljano belo čebulo, kateri dodamo drobno nasekljane 3 stroke česna in pražimo približno 1 minuto. Prilijemo še 3 žličke tekočega medu in 2 žlički limoninega soka ter primešajte zelene olive in piščančje prsi. Prilijte še malce perutninske juhe in vse skupaj dušite 10 minut.

Postrezite s pirejem iz sladkega krompirja.
Dober tek!