SESTAVINE ZA TESTO, za 4 kozarce (cca2dl):

  • 75g sladkorja
  • 90g masla
  • 2 jajci
  • 100g moke
  • ¼ zavojčka pecilnega praška
  • 1 žlica kakava
  • 1 ½ žličke začimb za medenjake
  • 60ml mleka

SESTAVINE ZA MALININ PRELIV:

  • 200g zmrznjenih malin
  • 90g želirnega sladkorja
  • noževa konica cimeta

SESTAVINE ZA BELA KREMO:

  • Limonina lupina in limonin sok (¼ limone)
  • 0,1l sladke smetane
  • ½ vanilija sladkorja
  • 100g jogurta
  • 30g sladkorja
  • 100g kremastega sira (npr. Philadelphia)
  • 125g skute

Za biskvit najprej kremasto stepemo maslo in sladkor ter dodamo jajci. Posebej zmešamo moko, pecilni prašek, kakav in začimbe ter primešamo k maslu z jajci. Počasi dolijemo še mlačno mleko in zamesimo testo. Testo vlijemo na manjši pekač (testa je približno za polovico pekača za rolade) in pečemo cca 15 min na 180 C.
Maline odmrznemo in jih pretlačimo v kašo. Dodamo želirni sladkor in stepamo z električnim mešalcem slabo minuto. Preliv postavimo v hladilnik.

Smetano stepemo skupaj z vanilijevim sladkorjem. Posebej zmešamo skuto, jogurt, kremni sir, sladkor, limonino lupinico in limonin sok. Na koncu primešamo še stepeno smetano.
S kozarcem izrežemo v biskvitu kroge in nato izmenično zlagamo v kozarec biskvit, kremo in malinin preliv. Sladico na koncu posipajte z malo cimeta.

Obilo užitkov pri pripravi!