• 1 kg moke
  • 2 dl olja
  • 10 dag kvasa
  • 1 mala žlička soli
  • 1/2l mleka
  • 8 rumenjakov
  • 4 velike žlice sladkorja
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • Nastrgana limonina lupinica
  • Rum, muškatni orešček


V večjo posodo presejte moko. Posebej naredite kvasec (malo sladkorja, moko, zdrobljen kvas in malo mlačnega mleka in pustite vzhajati). V drugi posodi zmešajte z električnim mešalcem rumenjake, sladkor, vanili sladkor, limonino lupinico, rum, malce muškatnega oreščka, olje, toplo mleko in sol. V posodo z moko vlijte kvasec in zmes z rumenjaki in z mešalcem mešajte cca.10-15 minut. Nato z rokami izdelajte kroglice ( cca. 80 g naj tehtajo). Kroglice izdelujte tako, da jih z roko v krožnih gibih gnetete po delovni površini. Nato jih pokrijete s krpo in pustite vzhajati pol ure. V večji posodi segrejte olje- z ročajem kuhalnice preverite ali je olje dovolj vroče (ko je, se naredijo mehurčki). Krofe polagajte v olje z zgornjo stranjo navzdol in jih pokrite cvrite 3 min, nato jih s penovko obrnite in odkrite cvrite še 3 min.

Želimo vam obilo dobrih krofov!