Sestavine za 4 kose:

0,5 kg moke
½ (21 g) kvasa
3,5 dl mlačne vode
1 žlica soli
6 žlic olivnega olja
3 neolupljene krompirje

Najprej naredimo kvasec (v posodico damo malo moke, žličko sladkorja, nadrobimo kvas in prilijemo malo mlačne vode ter pustimo, da vzhaja). Medtem pripravimo moko, ki ji ob robu dodamo sol in olivno olje. Nato dodamo še kvasec.

Krompir skuhamo do mehkega in ga nato čez cedilo (z lupino vred) pretlačimo nad posodo s prej omenjenimi sestavinami in zalijemo s 3,5 dl mlačne vode. Vse skupaj zmešamo, lahko tudi z mešalcem in pustimo vzhajati 1 uro (zmes je precej tekoča). Pečico segrejemo na 200 C. Na pekač damo peki papir in z zajemalko vlijemo 4 kupe in damo peči za cca 20-30 min (do zlato rumene barve).

Pa dober tek! 😉