SESTAVINE:
– Testo: 200 g moke, 1/2 žlice pecilnega praška, 75 g sladkorja, malo soli, 100 g masla,1 jajce
– Krema: 1 vanilijev puding, 75 g sladkorja, naribana lupina limone, 400 g smetane za stepanje, 1 jajce, jabolka
– Glazura: 2 žlici marelične marmelade, 1 žlica vode
POSTOPEK:
Zmešamo maslo s sladkorjem, dodamo jajce, še malo mešamo in na koncu dodamo moko, sol in pecilni prašek. Ko naredimo testo, ga razdelimo na dva dela (en večji in en manjši del).
Iz večjega dela naredimo podlago za pecivo velikosti modela 26 cm. Iz drugega dela testa naredimo obliko kače in ga damo okoli podlage. Zdaj damo obroč na model za torto. Testo, ki smo ga dali okoli podlage za pecivo, malo pritisnemo ob obroč modela, tako da dobimo približno višino okoli 3 cm. Olupimo jabolka in jih razrežemo na 1/4, očistimo jih peščišč, vsak del jabolka na vrhu večkrat zarežemo in zložimo na testo.
Krema:
v smetano za stepanje dodamo prašek za puding, sladkor, limonino lupinico in jajce. Vse počasi mešamo in zlijemo na jabolka. Pečemo na 180 stopinj 60 minut.
Ko je pečeno, ga takoj prelijemo z marelično glazuro:
2 žlici marmelade zmešamo z 1 žlico vode, nato precedimo, da bo glazura brez koščkov marmelade, segrejemo in prelijemo po pecivu. Pecivo pustimo v modelčku za torto, dokler se ne ohladi, nato ga posujemo s sladkorjem v prahu.