• 1 kg moke (1/2 gladke, ½ ostre)
  • 1 kvas
  • 1 žlica soli
  • 4 krompirji
  • Cca 300 ml mlačne vode

V večjo posodo denemo moko in sol, ki jo potresemo ob robu. Na sredini naredimo jamico, v katero bomo kasneje dali kvasec ( v manjšo posodico denemo malo moke, dober ščep sladkorja, zdrobljen kvas in prekrijemo z mlačno vodo, pustimo vzhajati). Skuhamo krompirje (z olupkom vred). Nato denemo kvasec v jamico in krompirje skozi cedilo pretlačimo nad posodo z moko in kvascem. Sproti prilivamo mlačno vodo (prilivamo kar k krompirju in hkrati tlačimo oziroma pasiramo krompir). Potem zgnetemo v gladko testo in pustimo vzhajati. Pečico segrejemo na 220 C. Ko testo naraste, ga še enkrat pregnetemo in denemo v pekač. Pustimo še enkrat vzhajati. Pečemo cca 45 min.

Dober tek!