Sestavine biskvit: 
– 6 jajc – 200 g sladkorja – 200 g moke – 3 žlice kakava – 6 žlic mlačne vode – 2 vanilijeva sladkorja – 1 pecilni prašek

Sestavine nadev:
– marelična marmelada – Suhe slive namočene v rumu – 0,5 sladke smetane – 300 g jedilne čokolade

Sestavine obliv: 
– sladka smetana – Jedilna čokolada

Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepemo skupaj s sladkorjem nato dodamo mlačno vodo in vanili sladkor. K moki dodamo pecilni prašek in kakav in primešamo k rumenjakom. Na koncu na rahlo vmešamo sneg iz beljakov. Pečemo na 180C cca. 20 min (preverimo z zobotrebcem). Ko je biskvit ohlajen ga 2x prerežemo in navlažimo s toplim mlekom, kateremu po želji dodamo rum. Spodnjo plast biskvita namažemo z marmelado in nanjo položimo plast suhih narezanih sliv, katere smo predhodno namočili v rum. Pokrijemo z biskvitom, katerega zopet navlažimo in premažemo s čokoladno kremo ( na zmernem ognju stopimo čokolado v sladki smetani in pustimo, da se čisto ohladi- dobro je, če pustite zmes čez noč v hladilniku. Nato z mešalcem stepemo v čvrsto kremo). Zaključimo z biskvitom, katerega zopet navlažimo z mlekom.

Po želji naredimo čokoladni obliv. V cca 0,25l sladke smetane stopimo 100 g čokolade. Pazite, da vam zmes ne zavre. Če bo obliv preredek dodajte še čokolado.

Obilo užitkov pri peki.