Sestavine za 10 pujskov:
500g moke
30g kvasa
60g sladkorja
1/4l mlačnega mleka
60g masla
Jajce
Ščep soli
Naribana limonina lupinica cele limone
Nadev: po želji (nutela, vanilijeva krema,…)

Najprej naredimo kvasec (v posodico denemo malo moke, zdrobljen kvas, žličko sladkorja in mlačno mleko ter pustimo vzhajati 15 min). Nato presejemo moko v skledo in dodamo preostali sladkor, razpuščeno maslo, jajce, sol, limonino lupinico in kvasec ter zamesimo testo. Vzhaja naj 30 min.

Kvašeno testo razvaljamo 4mm debelo in izrežemo iz njega 20 kolačkov s premerom 8 cm in 10 kolačkov s premerom 4 cm. Iz ostanka testa oblikujemo ušesca in očesa. Na 10 velikih kolačkov razdelimo nadev, robove premažemo z rumenjakom, pokrijemo z drugim velikim kolačkom in oba po robu dobro stisnemo. Iz majhnih kolačkov oblikujemo rilčke z nosnicami. Rilčke, ušesca in očesca premažemo z rumenjakom, nato jih prilepimo na velike kolačke.

Pujske razvrstimo na namaščen pekač in jih premažemo z rumenjakom. Vzhajajo naj 15 min.Pečico segrejemo na 200 C in jih pečemo kakih 15 min, nato jih ohladimo. Po želji še okrasimo očesa s stopljeno čokolado.

Obilo užitkov pri pripravi!