SESTAVINE: 70 dag muškatne buče – 1 čebula – 2 stroka česna – 1 l goveje juhe – 0,5 dl sladke smetane – 3 žlice olivnega olja – 1 pest bučnih semen – začimbe (lovorjev list, ščep mlete kumine, žlica rdeče mlete paprike, ščep muškatnega oreščka)

Bučo olupimo, ji odstranimo semena in narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Segrejemo 2 žlici olja. Bučo in čebulo zapečemo, dodamo strt česen, mleto papriko in lovorjev list. Prilijemo juho. Solimo, popramo, dodamo mleto kumino, muškatni orešček ter bučo skuhamo do mehkega. Odstranimo lovorjev list, dodamo sladko smetano. Nekaj koščkov buče vzamemo iz lonca, juho pa spasiramo s paličnim mešalnikom. Nato vrnemo koščke buče nazaj v lonec.
V segreto ponev dodamo žlico olja ter bučna semena in jih na hitro prepražimo. Po potrebi lahko še solite.
Juho nadevamo v krožnike in dodamo bučna semena. Po želji lahko dodamo še kakšno žlico sladke smetane ali pa juho pokapamo z bučnim oljem.